Příjemné koupání nejen v bazénu

I když budete žít přesně dle lékařských doporučení a pouček, nikdy se nevyhnete onemocnění. Je to prostě koloběh života. Čemu se však vyhnout můžete, to jsou onemocnění, která lze chytit například při koupání v bazénu. V takovém prostředí, zvláště pak ve velkých vedrech, se bakterie, ale i řasy množí velice rychle a pak napadají vše živé, co se do jejich blízkosti dostane. Bakterie, které se vám rodí v bazénu, nemusí být vždy nebezpečné, ale mohou se tam vyvinout i druhy, které vás už dokáží pořádně pozlobit. Aby se tak nestalo, měli byste používat kvalitní dezinfekci, která vás jich zbaví.

mořská sůl

Bio dezinfekce

Pokud si přejete používat stejný typ dezinfekce jako naprostá většina ostatních majitelů bazénů, pak si zvolte některý z chlorových preparátů. Ty jsou cenově asi nejdostupnější a zároveň mají poměrně dobrý účinek. Není však vhodné je používat v případě, že máte vy nebo někdo, kdo váš bazén pravidelně používá ekzém, lupenku nebo jinou dermatologickou chorobu. Chlór totiž může již tak podrážděnou pokožku ještě více zhoršit. Kupříkladu taková mořská sůl je naopak pro lidi trpící kožními nemocemi více než vhodná, a navíc v kombinaci se salinizační jednotkou může také fungovat jako dezinfekce.

sůl mořská

Jedná se o bio dezinfekci, která vůbec neškodí. Musíte si však pořídit opravdu kvalitní mořskou sůl, která prošla několika procesy rekrystalizace a je tedy takřka dokonale čistá. Jak již bylo řečeno výše, pokud máte salinizační jednotku, můžete ji používat jako likvidátora bakterií a řas v bazénu, ale rovněž se hodí jako doplněk do vířivek, respektive van. Takovéto koupele vás potěší na těle i na duchu. Je prokázáno, že pravidelné koupele ve slané vodě výrazně napomáhají k regeneraci pokožky a k uvolnění nervů. Váš bazén, vana či vířivka by však měly být vyrobeny z velice kvalitních materiálů, jinak totiž může sůl po delším používání začít některé méně odolné části poškozovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup